2011. május 17., kedd

Újabb filmélmények!

Audrey Hepburn
Két film is van, amit volt szerencsém látni az elmúlt időben Tőle. Az egyik a Mókás arc (Funny Face) és az Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany’s). Mindkét film magával ragadó, és hangulatos. Néha megdöbbentett, hogy ennek a hölgynek mennyi arca van. Bár a Mókás arc esetében nekem egyértelműen a My fair lady jutott eszembe, hiszen hasonló módon megváltoztatnak egy nőt. Illetve Az ördög Pradát visel c. film ősi változata lehetett.
Ezzel szemben az Álom luxuskivitelben már egész más tészta. Egyfelől könnyed, játékos, másrészről elképesztő drámai feszültségek érezhetőek benne. Teljesen őszintén e második nem nyűgözött le, de nem bántam meg, hogy rászántam az időt.



Ezen kívül végre megnéztem az Arábiai Lawrence (Lawrence of Arabia) c. filmet. A főcímeket gondolom mindenki mindhárom film esetében ismer, maximum azt nem tudja, hogy ez az. Ez a film is lenyűgöző, de megéri a fáradságot. Mindig lenyűgözött a keleti világ filozófiája, gondolkozásmódja. És érdekes ezzel szembe állítani az európai gondolkozásmódot. Ami különösen tetszett, hogy egy fiatal férfi, aki tele van becsvággyal és szenvedéllyel, hogy képes megtörni a harcokban, hogy képes rádöbbenni arra, hogy vezetőnek lenni nem is olyan könnyű, főleg úgy, hogy sosem tudhatjuk valóban vezetők-e, vagy csupán bábjai másoknak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése