2011. május 10., kedd

29 nap :)

Nagyon pörög a visszaszámláló, és amitől még izgalmasabb, hogy az ember tényleg nem tudja, jól van-e időzítve. Ezért gőzerővel készülődöm, és ezzel családom agyára is megyek sokszor. De tényleg vallom, hogy reméld a legjobbakat, de készülj fel a legrosszabbra is.

Elkezdtem a hetedik könyvem, Zsoldos Pétertől a Távoli tűz c. könyvet, amit már többször is volt szerencsém olvasni. Eddig két idézet van, amit mindenképp szeretnék közzé tenni, mert ennyire szépen megfogalmazni ilyen nagy gondolatokat csak kivételes emberek tudnak.

"Sok minden történt az alatt az év alatt és a következőkben is, de az ember emlékezete furcsán alakítja a múltat, csak az eredmények vagy a szerencsétlenségek kövei emelkednek ki a hétköznapok homokjából. Igazságtalan torzulás ez, mégis nehéz tenni ellene; mire észreveszed, már elszálltak a napok, az évek, és amit visszaidézel, nem az, ami valóban megtörtént, csupán kivonata, ilyen vagy amolyan vetülete a múltnak, róla alkotott ítéletedet mai tudásod formálja, mellyel már azt is tudod mi történt holnap."

"Néha egyetlen ember is képes arra, hogy megindítsa a történelem szekerét, de ha azután elébe áll, biztosra veheti, hogy szétmorzsolják a kerekek."

1 megjegyzés: