2012. április 12., csütörtök

"Az erő legyen veled" / "May the force be with you"

Tegnap volt szerencsém megtekinteni a RaM Colosseumban, a Zuglói Filharmónia előadásában egy eszméletlen Star Wars filmzenei koncertet. A zenei előadás egészen kiváló volt, az egyetlen kritizálható pont az volt, hogy a videó összeállításokat készítettek a zenék alá, és néha (biztos az adrenalin miatt) gyorsabban fejezték be a számot, és még volt pár másodpercnyi film. Ez bizonyos fokú diszharmóniát okozott, de elnézhető mértékben. A legelején egy süllyesztett helyiségből előbukkan néhány birodalmi gyalogos illetve a Nagyúr. Tetszett, hogy megfordult, kezét felemelte és az Erő segítségével szétnyitotta a függönyt, ami mögött a zenekar rejtőzött.
A szünetben fényképezkedhetett a nép mindenkivel. Majd a második részben már egy kórussal bővült előadást láthattunk. Nagyon hatásos volt, és itt már a filmhez is jobban illeszkedett a zene. Finálénak pedig láthattunk egy igazi csata jelenetet, amiben jó és rossz erői összecsaptak, külön vicces volt, hogy az egyik pozitív hős fénykardja néha kontakthibás volt... néha elhagyta az Erő.
Mindent összevetve remekül éreztem magam, igazán kitett magáért minden résztvevő, amihez nagy gratula. Remélem hamarosan láthatunk még hasonló előadásokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése