2011. augusztus 22., hétfő

11. könyv Harry Potter és az azkabani fogoly

Nem degradálás képpen, de azt hiszem Harry Potterből nem nagyon fogok olyan idézetet előkaparni, amiről úgy érzem maradandó, de ha találok ilyet, megfogadom, hogy bocsánatot kérek. No, de azt hiszem felesleges is ezen töprengenem.

Közben megemlítenék egy filmélményt, amivel már évek óta szemezek: Én a robot... Aki olvasta Asimovot és netán látta a filmet, az tudja miről beszélek. Nem véletlen, hogy e történet íróját a sci-fi nagyjai között tartják számon, és természetesen megértem, hogy egy 120 perces filmben, amiben Will Smith is szerepel, nem lehet többet magyarázni mint lövöldözni, és anyázni, na de azért ...
Elhiszem, hogy nehéz könyvből filmet készíteni, de vannak esetek, amikor a látvány megalkotása kevés, és a mondanivalóra több hangsúlyt kellene fektetni, itt gondolok akár a szinkronra, a megfogalmazásra.
Sajnos a film utolsó 5 percét kihagytam most is, mert kezdődött a tűzijáték, de ezt valamikor pótolni fogom, csak, hogy tiszta lelkiismerettel mondhassam, hogy amit látok látvány, amit hallok halvány (itt most nem a filmzenére gondolok)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése